Νικηφοράκης Πολυχρόνης

Ο Πολυχρόνης Νικηφοράκης γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Κτηνιατρική, την οποία ασκεί. Σε επαφή με την καλλιτεχνική φωτογραφία ήρθε από πολύ μικρή ηλικία λαμβάνοντας ερεθίσματα και γνώσεις από τον πατέρα του. Ασχολείται όμως ενεργά και συνειδητά από το 1982.

Είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης από το 1982. Από το 1998 μέχρι το 2013 εκλέγεται στο συμβούλιο της ΕΦΕ , στην θέση του Γενικού Εφόρου, ενώ από το 2013 εκλέγεται Πρόεδρος.  Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια, διαλέξεις και workshops στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. (Οικονομόπουλος Νίκος, Παπανικολάτος Λάμπρος, Μουζακίτη Ελένη, Λυκάκης Μάνος, Γιωτόπουλος Βαγγέλης, Δουζλατζής Άκης, Καραηλίας Γιώργος, Πρίνος Γιώργος, Καλαφάτης Στράτος, Ναλμπαντίδου Λία, Law John, AL Shamse Saeed, Berlingieri Nicolas). Από το 1999 μέχρι σήμερα, διδάσκει τεχνική και αισθητική της φωτογραφίας στα σεμινάρια για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους που διοργανώνει η ΕΦΕ Κρήτης, αλλά και σε σεμινάρια που διοργανώνουν σύλλογοι. Έχει γράψει σημειώσεις για σχεδόν όλους τους τομείς της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.
Κατέχει τους παγκόσμιους καλλιτεχνικούς τίτλους: GPU Zeus, GPU Cr3, EFIAP/b, ESFIAP, PSA 3*.

Έχει πάρει μέρος σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις ,σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ έχει πραγματοποιήσει και ατομική έκθεση το 2008 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Έχει λάβει μέρος σαν κριτής σε εθνικούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας.